logo

HEM TURER TIPS OM OSS

dot

Turer

Tur nr 21 (2018-02-10)

Idag åkte Baffe, Detten och Malky i norra skärgården.

Vi startade på Lagnö och åkte utmed Blidö öster ut mot Rödlöga. Vi åt lunch på en liten ö i närheten.

Det blev 41 km.

Carlpano har gjort musik till filmen nedan (finns på Soundcloud).


Tur nr 20 (2016-01-31)

Idag åkte Baffe, Kina och Malky på Mälaren.

Vi startade i Älvnäs på Färingsö och åkte Långtarmen nordväst till Gropen. Vi åt och och vinkade till Sjöräddningssällskapen som åkte förbi i svävare. Sedan vände vi och åkte sydost till Tappström, och sedan tillbaka till Älvnäs.

Det blev 39 km.

Carlpano har gjort musik till filmen nedan (finns på Soundcloud).


 

 

Tur nr 19 (2016-01-23)

DUBBENKLUBBEN ÄR TILLBAKA!

Idag åkte Bobo, Gurra, Baffe, Detten, Malky och Tratten. Vi saknade Carlpano, han var hemma och gjorde musik till filmen nedan (finns på Soundcloud).

Vi åkte bil till norra Ljusterö och var där strax efter kl 09.00. Vi startade vid Åsättra sedan åkte vi Gälnan - Äpplaröfjärden - Husarö - Hallonstenarna - Svartlögafjärden - Ingalsskär.

Vi lunchade på en liten ö sydväst om Svartlöga. Det blev pizza, mackor, marockansk gryta, morötter, Singoalla, dammsugare m.m.

Det blev 47 km med lite vind och vi kom tillbaka till Ljusterö kl 15.00.


 

Tur nr 18 (2011-02-22)

Ok, äntligen första riktiga turen för säsongen.
Visst, det har varit en bra vinter men inte för skridskor. Inga naturisar att snacka om. Rykterna går hela tiden om blankisar på exotiska platser bortom snön. Mycket snack.. Iceland is a myth!

Men, men... Plötsligt kom rapporter om att Vättern ligger blank! Att en tjomme från Holland åkt bil hela vägen dit för att köra griller. Vi ville inte vara sämre så vi tog bilen från Stockholm. Fullpackad bil med 5 man stack iväg kl 06.30.

Ingen av oss hade någonsin kört Vättern, utom runt den på hoj då med Trampa Trampa för 1 1/2 år sen. –Once in a lifetime, sa de ärrade veteranerna så det var bara att hänga med.

Vi parkerade lite söder om Olshammar och det var fler som hade hört ropet. Några bilar och peppen låg i luften. Förhållanden var –10° och drygt 2 m/s. Isen var fantastisk hela vägen, ett tunt lager puder låg den första biten, sen vart det helt blankt, tjock fin svart kärnis.

Vi startade så snart vi var klara och därifrån hade vi skön medvind ner längst kusten förbi fallskärmsjägarna på Karlsborgs fästning och ner en bit till. Matpaus och här var isen fantastiskt vacker, man kunde se rakt igenom till den steniga botten och det var som att åka på glas. Helt otroligt! Vilken skillnad mot att nöta spolad is på IP:en.

Vi vände upp norrut och vinden var starkare nu. Det blev kallt efter pausen och motvind o sidovind. Iskallt att filma, än mer att köra skypevideo -vilket för övrigt kändes galet "framtiden".
Vi delade upp oss så några av oss körde lite hårdare upp mot en stor sten i vattnet som låg precis där gränsen går mellan Östergötland - Västergötland - Örebro län. Skönt att pricka av allihop liksom. Sen drog vi på hemåt och alla var rätt mosiga i bilen.

Totalt körde vi drygt 70 km och det var en helt underbar dag och ett minne för livet. Tack hela gänget! Malcolm klippte ihop en film och Carl gjorde musik.


 

 

Tur nr 17 (2010-02-11)

Idag fyller världens bästa DK 3 år! Vi firade med en sen kvällstur på Östermalms IP. Klubbens stolta grundare (Carl och Malcolm) körde tills tårna var kalla.
Vi fick några fina bilder trots att en äldre man med full fart siktade på Malcolm. Anledningen var antagligen att vi inte ska fotografera på isen. På isen åker vi skridskor!
Tack arga gubben, hade helt glömt bort det. Bra där.
Det var då vi började drömma om en splatterfilm med skridskor och dubbar. Chop-Chop
!

 

 

Tur nr 16 (2010-01-16)

Idag var vi 9 personer som körde på Svartlögafjärden med omnejd. När vi startade var det knappt någon vind. Vi fick köra kors och tvärs för att undvika de tunna delarna av isen, det var nära plurr några gånger.
Efter lunchen ökade vinden vilket innebar att vi fick medvind tillbaka samtidigt som isen blev bättre. Hurra! Vi körde nästan 38 km. Kolla in film och bilder nedan.

Tryck på sista bilden för förstoring!

 

Tur nr 15 (2010-01-10)

Idag blev det 2 grupper, en tidig vid 9 (Malcolm) och en senare grupp vid 12 med Carl, Gustaf, Vassili, Pertilainen, Baffe och Baffes syrra.

Brunnsviken en söndag = mycket trafik! Det var en plogad slinga på runt 6 km och mycket folk, det fanns t.om en korvmoj ute på isen. Isen var tjock överallt och man kunde bara köra på.

Två varv, sen blev det en sen silllunch på Stallmästargården. Den franska stjärnan Vassili körde långfärd för första gången och det gick fantastique!

Nu laddar vi inför en långtur i helgen. Mer info kommer...

 

 

Tur nr 14 (2010-01-06)

Premiär för Harry i DK! Vi startade vid Örnsbergs Båtklubb för att köra på Mälaren. Isen såg bra ut men efter ett tag blev det rätt skrovligt med mycket flak. Vid ön Fläsket korsade vi rännan för att komma närmare Fågelön. Det gick inte fort, ispikarna användes mycket. Isen blev finare och tunnare när vi åkte norr om Kungshättan mot Fiskarfjärden.
Vi åt lite och frös efter det. Isen blev ännu tunnare och vi vände om. På vägen tillbaka hade Harry turen med sig och slapp plurra, men foten åkte i. Det var nära ögat.

Kolla in klippet nedan. Malcolm filmade & Carl gjorde musiken.


Se äldre turer: 2007