logo

HEM TURER TIPS OM OSS

dot

Turer

Tur nr 17 (2010-02-11)

Idag fyller världens bästa DK 3 år! Vi firade med en sen kvällstur på Östermalms IP. Klubbens stolta grundare (Carl och Malcolm) körde tills tårna var kalla.
Vi fick några fina bilder trots att en äldre man med full fart siktade på Malcolm. Anledningen var antagligen att vi inte ska fotografera på isen. På isen åker vi skridskor!
Tack arga gubben, hade helt glömt bort det. Bra där.
Det var då vi började drömma om en splatterfilm med skridskor och dubbar. Chop-Chop
!

 

 

Tur nr 16 (2010-01-16)

Idag var vi 9 personer som körde på Svartlögafjärden med omnejd. När vi startade var det knappt någon vind. Vi fick köra kors och tvärs för att undvika de tunna delarna av isen, det var nära plurr några gånger.
Efter lunchen ökade vinden vilket innebar att vi fick medvind tillbaka samtidigt som isen blev bättre. Hurra! Vi körde nästan 38 km. Kolla in film och bilder nedan.

Tryck på sista bilden för förstoring!

 

Tur nr 15 (2010-01-10)

Idag blev det 2 grupper, en tidig vid 9 (Malcolm) och en senare grupp vid 12 med Carl, Gustaf, Vassili, Pertilainen, Baffe och Baffes syrra.

Brunnsviken en söndag = mycket trafik! Det var en plogad slinga på runt 6 km och mycket folk, det fanns t.om en korvmoj ute på isen. Isen var tjock överallt och man kunde bara köra på.

Två varv, sen blev det en sen silllunch på Stallmästargården. Den franska stjärnan Vassili körde långfärd för första gången och det gick fantastique!

Nu laddar vi inför en långtur i helgen. Mer info kommer...

 

 

Tur nr 14 (2010-01-06)

Premiär för Harry i DK! Vi startade vid Örnsbergs Båtklubb för att köra på Mälaren. Isen såg bra ut men efter ett tag blev det rätt skrovligt med mycket flak. Vid ön Fläsket korsade vi rännan för att komma närmare Fågelön. Det gick inte fort, ispikarna användes mycket. Isen blev finare och tunnare när vi åkte norr om Kungshättan mot Fiskarfjärden.
Vi åt lite och frös efter det. Isen blev ännu tunnare och vi vände om. På vägen tillbaka hade Harry turen med sig och slapp plurra, men foten åkte i. Det var nära ögat.

Kolla in klippet nedan. Malcolm filmade & Carl gjorde musiken.


Se äldre turer: 2010-2011 ı 2009-2010 ı 2008-2009 ı 2007-2008